وکیل کیفری

وکیل کیفری

وکیل کیفری

  • 1402/07/10

معرفی وکیل کیفری

وکیل کیفری همان شخصی است که تخصص لازم در زمینه رسیدگی به امور کیفری دارد. این شخص بعد از سپری کردن دوره های آکادمیک و آموزشی، پروانه وکالت کسب نموده و مشغول به کار وکالت می شود. اصلی ترین وظیفه وکلا دفاع از حقوق موکل در امور کیفری و سایر امور قانونی می باشد. یک وکیل خوب باید قدرت دفاع از متهم و موکل خود داشته و دارای مهارت سخنوری باشد. در حالت کلی وکلا وظایف خطیری بر عهده دارند که لازم است مهارت کافی در کار داشته باشند. برای آشنایی بیشتر با دعاوی کیفری، وکیل کیفری، وظایف وکیل کیفری، هزینه وکیل کیفری، شماره بهترین وکیل کیفری، سؤال از وکیل کیفری و نحوه ثبت شکایت کیفری به مطالب گفته شده در این مقاله رجوع نمایید.

دعاوی کیفری چیست؟

در حالت کلی دو نوع طرح دعوا داریم که یکی دعاوی حقوقی و دیگری دعاوی کیفری است. دعاوی کیفری همان دعاوی هستند که در رابطه با موضوعاتی که قانونگذار مطابق با قوانین آن ها را ممنوع و مستوجب مجازات می داند، رسیدگی می کند. در یک تعریف ساده تر می توان اینگونه بیان کرد، زمانی که عملی توسط قانون مجازات اسلامی جرم شناخته شود و مجازاتی برای آن تعیین گردد در این صورت برای رسیدگی به این امر دعوای کیفری مطرح می گردد. از جمله عناوین مجرمانه ای که در راستای امور و دعاوی کیفری به آن ها رسیدگی می شود قتل، کلاهبرداری، فحاشی، توهین، خیانت در امانت، ضرب و شتم و جعل می باشد. در صورتی که شخصی مرتکب عمل مجرمانه ای بشود که جنبه کیفری دارد، موضوع به دادگاه های کیفری ارسال می گردد و طرح دعوی می شود و مطابق با قوانین کیفری و آئین دادرسی کیفری به موضوع رسیدگی می گردد. در این زمینه مجازاتی که مستحق شخص مجرم است تعیین می گردد، به این دعوا، دعوای کیفری گفته می شود.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کسی است که دارای پروانه وکالت از کانون وکلا باشد و نسبت به تمامی قوانین کیفری و جزایی، حقوقی، خانواده و سایر قوانین واقف و آگاه باشد. اما منظور از وکیل کیفری وکیلی است که در زمینه قوانین و دعاوی کیفری تخصص داشته باشد. در حقیقت وکیل کیفری نیز همانند سایر وکلا وظیفه دفاع از متهم را بر عهده دارد. این وکیل در حوزه هایی مشغول به فعالیت است که مستقیما با حقوق اشخاص در ارتباط است، از این رو به آن وکیل مدافع نیز گفته می شود.

وظایف وکیل کیفری

وکیل کیفری وظایف گوناگونی بر عهده دارد که یکی از آن وظایف تهیه و طرح دعواست. وکیل کیفری در ابتدا متعهد می شود تا به عنوان وکیل شاکی در امور کیفری او وکالت نموده و به آن ها رسیدگی نماید. طبق این وکالت باید مطالبات موکل خود را (موکل شخصی است که به وکیل مراجعه نموده و رسیدگی به امور قانونی خود را به وکیل محول می نماید) در یک شکوائیه تنظیم نموده و سپس اقدام به طرح دفاعیه نماید. یکی دیگر از وظایف وکیل کیفری رسیدگی و دفاع از موکل در زمان بازجویی و دادرسی می باشد. نا گفته نماند که بعد از انجام تحقیقات اولیه و مراحل ابتدایی دادرسی، وکیل کیفری یا همان وکیل مدافع می تواند وارد میدان شود. در مراحل ابتدایی و تحقیقات لازم است که خود شخص مرتکب یا متهم پاسخگو باشد سپس وکیل شکایت را بررسی نموده و به جرم موکل خود آگاهی یابد و به دفاع از او بپردازد.

هزینه وکیل کیفری

هزینه وکیل کیفری مطابق با جرم ارتکابی و نوع آن متفاوت می باشد و به همین دلیل نمی توان به تمامی دعاوی کیفری، حق الوکاله ای ثابت و یکسان تعیین نمود. اگر موضوع دعوا مربوط به جرایمی باشد که شامل مجازات های سلب حیات، قطع عضو، حبس ابد یا مجازات های تعزیری درجه یک هستند در این صورت هزینه وکیل کیفری حداقل 5 میلیون تومان و حداکثر 200 میلیون تومان خواهد بود. اگر چنانچه موضوع پرونده کیفری در ارتباط با جرایمی باشد که مستوجب مجازات های تعزیری درجه دو و درجه سه هستند در این صورت نیز حق الوکاله وکیل کیفری حداقل 3 میلیون و حداکثر 100 میلیون تومان خواهد بود. در سایر پرونده های کیفری نرخ تعیین شده به عنوان حق الوکاله حداقل 1 میلیون تومان و حداکثر 50 میلیون تومان خواهد بود.

شماره وکیل کیفری

وکلای مختلفی در سطح کشور و همچنین در شهر زیبای ارومیه مشغول به کار هستند. یکی از بهترین وکلای شهر ارومیه که بسیار در شغل خود مهارت داشته و کار بلد می باشد جناب آقای نجات علیپور عضو سابق کانون وکلای تهران و همچنین عضو فعلی کانون وکلای استان آذربایجان غربی می باشد. نجات علیپور با داشتن سابقه ای درخشان و پرونده های موفق در انواع زمینه های حقوقی و کیفری به یکی از معروف ترین وکلا نه تنها در سطح شهر بلکه در کل کشور مشهور است. شماره تماس برای برقراری ارتباط با جناب آقای نجات علیپور 09141412141 می باشد.

بهترین وکیل کیفری

بهترین وکیل کیفری

هدف از طرح دعاوی کیفری رسیدگی به امور کیفری و نوع جرم و همچنین مجازات کیفری تعیین شده بر آن جرم می باشد. برای رسیدگی به این امور نیاز است تا شخصی با تجربه و کاربلد وارد عمل شود که این شخص کسی نیست جز وکیل کیفری. این را هم باید در نظر گرفت که در انتخاب یک وکیل خوب فقط تخصص او ملاک نیست بلکه باید حسن اخلاق و نیت، صداقت و وجدان کاری وکیل نیز مد نظر قرار گیرد. کم نیست تعداد وکلایی که این ویژگی ها را دارند یکی از همین وکلای حاذق و شایسته جناب آقای نجات علیپور هستند که توضیحات کامل در رابطه با ایشان در تیتر فوق بیان گردید.

سوال از وکیل کیفری

امروزه همه افراد برای یک بار هم که شده در زندگی خود با مشکلات مختلفی که در ارتباط با دادگاه و کلانتری باشد مواجه شده اند. تمام افراد آشنا با قوانین نمی باشند و فقط افرادی که دوره آموزشی خود را در زمینه قانون و انواع آن سپری کرده اند زبده این کار هستند. یکی از همین افراد وکلا هستند که با طی نمودن دوره های آکادمیک و دانشگاهی و گذراندن دوره های کارآموزی ماهر در این کار شده اند. پس در نتیجه پاسخ بسیاری از سوالات کیفری و مربوط به قانون در نزد همین وکلا است. بسیاری از وکلا حاضر به پاسخگویی به سوالات اشخاص هستند که می توان با برقراری ارتباط با آن ها به سوالات بی پاسخ خود یک جواب منطقی یافت.

ثبت شکایت کیفری از چه طریقی ممکن است؟

برای ثبت شکایت کیفری می توان با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی طرح شکایت کرد. در این جا لازم است تا در ابتدا با ورود به سامانه ثنا در آن جا ثبت نام کرده و برای ثبت شکایت نوبت دریافت کرد. مراحل بعدی ثبت شکایت کیفری از این قرار است که شاکی با به همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به این دفاتر مراجعه کرده و با پرداخت هزینه شکایت کیفری ثبت شکایت می نماید. بعد از طی این مراحل نوبت به کارشناسان دفاتر خدمات قضایی می رسد که با تنظیم نمودن متن دادخواست، اسکن و ضمیمه کردن مدارک و مستندات لازمه آن ها را به شاکی تسلیم می کنند. شاکی نیز باید این دادخواست تنظیم شده را امضاء و با کمک دفاتر خدمات قضایی به دادسرا یا دادگاه کیفری ارسال نماید. در نهایت شاکی برای پیگیری شکایت مورد نظر به وسیله حساب کاربری خود در سامانه ثنا اقدام می نماید. این سامانه تمامی ابلاغیه های قضایی و موارد مرتبط با آن را مورد نمایش قرار می دهد.

سخن پایانی

همه ما در زندگی با قانون سر و کار داریم و هر شخصی برای یک بار هم که شده با قانون درگیر و دست و پنجه نرم کرده است. اما همه افراد جامعه در مورد هر قانونی تجربه ندارند و فقط اشخاصی که دوره های آموزشی خاص در این زمینه را طی کرده اند، تجربه کار را دارند. وکلا از آن دسته افراد آگاه به قوانین هستند که با گذراندن دوره های آموزشی و کسب اطلاعات لازم به کمک مردم آمده اند. افراد برای حل مشکلات کیفری و حقوقی خود به دادگاه ها و دادسراها مراجعه می کنند اما با بیشتر قوانین آشنایی ندارند و از این رو ممکن است با شکست مواجه شوند. در نتیجه لازم است برای پیشبرد بهتر کارها به یک وکیل مراجعه نمایند.

  • اشتراک در:

نظرات

نظر بدهید