وکیل حقوقی وکیلی است که به تمام امور حقوقی واقف و مسلط باشد. این شخص با گذراندن دوره های آموزشی و دانشگاهی به این سمت رسیده و به کار وکالت می پردازد. حرفه وکالت بسیار حساس و سخت است و برای داشتن یک تجربه موفق در کار نیاز به داشتن اطلاعات کامل از قوانین می باشد. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با وکیل حقوقی، دعاوی حقوقی، مشاوره با وکیل حقوقی، وظایف وکیل حقوقی، هزینه وکیل حقوقی، شماره تلفن وکیل حقوقی و فرق بین وکیل حقوقی با وکیل کیفری به مطالب گفته شده در این مقاله مراجعه فرمایید.
هر شخصی برای انجام امور حقوقی و قانونی خود نیاز به وکیل دارد که آشنایی کامل با قوانین داشته باشد. وکیل حقوقی شخصی است که توسط یک فرد حقیقی یا حقوقی انتخاب می شود تا به مسائل حقوقی آن فرد در مراجع قضایی یا غیر قضایی بپردازد. یک وکیل حقوقی باید تسلط کامل به قوانین حقوقی داشته باشد و در این زمینه تحصیلات تکمیلی خود را طی کرده باشد. چرا که سرنوشت حقوقی موکل در دست وکیل است و وکیل برای احقاق حق موکل خود باید تمام تلاشش را بکند. در نتیجه حرفه وکالت حرفه ای سخت و حساس است و باید کاری که در رابطه با قانون است با دقت تمام توسط وکیل به سرانجام برسد. به طور کلی وظیفه وکیل حقوقی رسیدگی به امور حقوقی موکل خود می باشد (امور حقوقی همچون حقوق خانواده، حقوق مهاجرتی، چک و سفته، انواع قراردادها، حقوق ملکی و شرکت ها و ...).
هر مسئله ای که در ارتباط با امور و قوانین مدنی باشد، حقوق مدنی نام دارد. پس در نتیجه در صورتی که در رابطه با مسائل حقوقی دعوایی مطرح گردد به آن دعاوی حقوقی گفته می شود. برای مثال جبران خسارت، مطالبه وجه، مطالبه نفقه و مطالبه مهریه که یکی از دعاوی حقوقی مطرح در جامعه می باشد، از جمله دعاوی حقوقی به شمار می آیند. قوانین حقوقی معمولا در قانون مدنی مشخص شده اند و به دو قسمت اموال و اشخاص دسته بندی می شوند. دعاوی مربوط به اموال موضوعاتی همچون مالکیت، حقوق افراد بر اموال خود، قراردادهای خرید و فروش، رهن و اجاره، مسائل مربوط به وصیت و ارث و میراث و مطالبه طلب می باشند. اما در قوانین و دعاوی مربوط به اشخاص می توان به مسئله تابعیت، ازدواج و طلاق اشاره نمود. برای رسیدگی به دعاوی حقوقی قانون آیین دادرسی مدنی قانون حاکم بر آن می باشد.
همه افراد جامعه تجربه کافی در ارتباط با مسائل مربوط به قانون را ندارند از این رو اگر در این زمینه دچار مشکل شوند لازم است تا با یک وکیل کاربلد مشورت نمایند. پس چنانچه دچار یک مشکل حقوقی شده اید و می خواهید برای احقاق حق خود و مطالبه طلب، طرح دعوا نمایید بهتر است تا سنجیده عمل نمایید و قبل از طرح دعوا نزد یک وکیل حقوقی مراجعه نمایید. وکیل حقوقی با داشتن اطلاعات کافی از قوانین حقوقی به کمک شما می پردازد و برای موفقیت در دعوا راهکار درست ارائه می دهد. برای مشاوره حقوقی با یک وکیل زبده ممکن است به مدت زمان طولانی با وی در مراوده و ارتباط باشید تا اینکه کار شما به نحو احسنت به پایان برسد. یکی از فواید انتخاب وکیل برای مشاوره حقوقی این است که به شخص موکل اطمینان خاطر می دهد که نگران دعوای حقوقی خود نباشد.
حرف یک شخص زمانی در دادگاه سندیت دارد که مطابق با زبان قانون باشد و این کار از دست هر کسی بر نمی آید در نتیجه باید کار را دست کاردان سپرد. وظیفه یک وکیل همین است که در قبال تعهدی فی مابین خود و موکل خود انجام یک عمل حقوقی را بر عهده بگیرد و مطابق با قوانین، آن را به سر انجام برساند. وظایف وکیل حقوقی رسیدگی به امور و دعاوی حقوقی می باشد و بیشتر در دادگاه های حقوقی، دادگاه خانواده و شوراهای حل اختلاف فعالیت می کند. وکیل حقوقی باید به تمامی قوانین حقوقی مانند قانون مدنی، قانون آ.د.م (قانون آیین دادرسی مدنی)، قانون حمایت از خانواده، قانون تجارت، قانون امور حسبی و سایر قوانین حقوقی تسلط کامل داشته باشد و بتواند موکل را به حق خود برساند.
هزینه وکیل و حق الوکاله مانند هر مورد دیگری دستخوش تغییر است و عوامل مختلفی چون شرایط اقتصادی و تورم و همچنین نوع دعوا نیز در میزان تعرفه تأثیرگذار می باشند. ناگفته نماند که نرخ وکیل در امور مالی با امور غیر مالی در دعاوی حقوقی متفاوت است. مثلا در دعاوی مالی حق الوکاله وکیل به عنوان درصدی تعیین می شود به این گونه که اگر بهای خواسته تا 500 میلیون ریال باشد نرخ تعرفه 8% از بهای خواسته خواهد بود. اگر بهای خواسته بین 500 میلیون ریال تا 2 میلیارد ریال باشد نرخ تعرفه 7%، مبلغ 2 میلیارد ریال تا 10 میلیارد ریال تعرفه وکیل 5%، مبلغ خواسته بین 10 میلیارد تا 30 میلیارد ریال باشد نرخ تعرفه 4% و در صورتی که بیشتر از 30 میلیارد ریال باشد 3% نرخ تعرفه ای وکیل خواهد بود. حال هزینه وکیل در دعاوی خانوادگی و دعاوی مالی ناشی از زوجیت و امور حسبی حداقل 5 میلیون ریال و حداکثر 20 میلیون ریال است. در دعاوی غیر مالی نیز حداقل 4 میلیون ریال و حداکثر 300 میلیون ریال می باشد.
در حال حاضر بیش از صدها وکیل و مشاور حقوقی در کشور وجود دارند که با بیش تر شدن مشکلات حقوقی در جامعه بار کاری وکلا نیز افزایش یافته است. اما در بین این صدها وکیل، هستند وکلایی که بسیار ماهر و حرفه ای در کار بوده و به دلیل داشتن حرفه خاص در بین مردم شناخته شده می باشند (در اصطلاح عامیانه به این وکلا وکیل کله گنده گفته می شود). نجات وکیلی یکی از برترین وکلای کشور بوده که هم اکنون در استان آذربایجان غربی و شهر زیبای ارومیه مشغول به حرفه وکالت می باشد. نجات علیپور عضو سابق کانون وکلای تهران و عضو فعلی کانون وکلای استان آذربایجان غربی بوده و در تمام زمینه های حقوقی و کیفری سابقه ای درخشان داشته و دارد. ایشان با داشتن سابقه چندین سال وکالت در تهران، اکنون نیز در شهر ارومیه به این حرفه حساس و خطیر مشغول بوده و یک مشاور کاربلد در زمینه های حقوقی می باشد. برای برقراری ارتباط با جناب آقای نجات علیپور می توانید با این شماره 4121 141 0914 تماس حاصل فرمایید.
برای طرح دعوای حقوقی حتما باید به دادگاه های حقوقی و یا دادگاه های مدنی مراجعه شود. طرح دعاوی کیفری نیز در دادسرا و دادگاه های کیفری انجام می گیرد. هر کدام از این مراجع قضایی نیز دارای شعبی متفاوت می باشند که هر کدام در حیطه مخصوص به خود مشغول به فعالیت هستند. برای برخی از پرونده های قضایی لازم است تا یک وکیل حضور داشته باشد و به دفاع از پرونده و اثبات آن بپردازد. در نتیجه هر کدام از مراجع قضایی نیاز به وکیل مخصوص به خود دارد. فرق بین وکیل حقوقی با وکیل کیفری در نوع دعوا می باشد. وکیل حقوقی در ارتباط با مسائل حقوقی و طرح دعاوی حقوقی، دفاع و اثبات دعاوی حقوقی فعالیت دارد. متقابلا وکیل کیفری در زمینه دعاوی کیفری و طرح و اثبات آن مشغول به فعایت می باشد.
سخن پایانی
مسائل و مشکلات متعددی بر جامعه حاکم می باشند که یکی از آن ها مشکلات حقوقی بین افراد است. هر فردی این حق را دارد که از امکانات جامعه بهره ببرد اما گاها پیش می آید که فرد دچار مشکل می شود و برای اثبات حق خود کاری از دستش بر نمی آید. چرا که هر فردی علم و آگاهی کافی در ارتباط با مسائل حقوقی و قانونی ندارد از این رو نمی تواند به زبان حقوقی از حق خود دفاع کند. در این جا تنها راهکار مراجعه به یک وکیل کاربلد می باشد تا بتواند دست شخص را بگیرد و این اطمینان را به او بدهد که از حق شخص در دادگاه دفاع کرده و سبب احقاق حق او می گردد